Изаберите ваш језик

Вести-News

Министарка др Јелена Беговић посетила Астрономску опсерваторију у Београду

Image
Image

Делегација Министарства науке, технолошког развоја и иновација на челу са министарком  др Јеленом Беговић  посетила је Астрономску опсерваторију 3. октобра 2024. године. Том приликом организовано је више састанака на којима су  представници Министарства детаљно упознати са организационим и научно-истраживачким радом Астрономске опсерваторије.

Проф. др Лука Ч. Поповић, директор Астрономске опсерваторије и чланови руководства Опсерваторије упознали су министарку др Јелену Беговић са текућим радом ове научно-истраживачке  организације, као и плановима и стратегијом развоја у будућности.  Приликом сусрета са истраживачима, члановима Научног већа, министарка др Беговић је добила исцрпне информације о научном раду у оквиру тематских пројеката,  уз осврт на најзначајније остварене резултате. Такође, министарка др Јелена Беговић је разговарала и са члановима Управног одбора Опсерваторије.

У пратњи проф. др Луке Ч. Поповића делегација Министарства је имала прилику да обиђе комплекс Астрономске опсерваторије, као и  просторије Стручно истраживачке јединице за космичка истраживања и технологије. 

Такође, у присуству министарке др Јелене Беговић, у библиотеци Астрономске опсерваторије, под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација, потписан је протокол о сарадњи између Опсерваторије и више астрономских друштава. Потписивање протокола има за циљ  промовисање науке као и укључивање грађана у научне активности.

Протокол о сарадњи са Астрономском опсерваторијом Београд потписала су астрономска друштва АД "Руђер Бошковић" из Београда, АД "Аристарх" из Крагујевца, АД "Милутин Миланковић" из Зрењанина, АД "Космос" из Новог Сада, Природњачко друштво ГЕА из Вршца, Истраживачка станица Петница, УГ "Комитет знања Србије" из Београда, Одред извиђача "Пинки" из Сремске Митровице, АД "Влашићи", Друштво астронома Србије, Астрономско друштво Нови Сад, астрономско удружење Еурека Крушевац, астрономско друштво Алфа из Ниша, Астрономско друштво "Лира" из Новог Сада и астрономско друштво Андромеда из Књажевца.

Аутор фотографија: Зоран Петровић, НИТРА

Вести

АОБ лого

Контакт

Астрономска опсерваторија
Волгина 7
11000 Београд, Србија
+381 (0)11 2404 513
contact@aob.rs

Информације о посетама

 

 

За запослене